In beweging

Je beweegt al

Bewegen wordt in toenemende mate gezien als de sleutel tot gezonder leven.

Wie de definitie van ‘bewegen’ opzoekt in een woordenboek vindt dat bewegen niets anders is dan ‘van plaats veranderen’. Daarmee is natuurlijk niet alles gezegd, maar direct wel het belangrijkste wat we met beweegze willen zeggen.
Waar het gaat over gezondheid wordt veel gesproken over bewegen. Doorgaans gaat dit gepaard met adviezen en de opmerking dat mensen veelal ‘te weinig’ bewegen. Beweegze wil je helpen bewuster en meer te bewegen, maar gaat er vooral vanuit dat je al beweegt. Je verandert immers al regelmatig van plaats!

Inzicht in je beweegstijl

Beweegze benadert bewegen vanuit je ‘gewone’ beweging, en leert je hoe je vanaf dat startpunt meer kunt maken.

Met beweegze heb je na twee weken inzicht in je eigen beweegstijl. Of je nu veelsporter bent of een ‘gewone’ beweger, iedereen heeft een eigen stijl.

Beweegze laat je zien hoeveel je op een dag beweegt, en maakt daarbij onderscheid in verschillende  zones:  de Leef-zone (gewone, dagelijkse bewegingen tijdens huis-, tuin-, en keukenactiviteiten); de Gezond-zone (verhoogde activiteit door ‘gewone’ actieve momenten zoals wandelen, fietsen of traplopen) en de Sport-zone (verhoogde activiteit door te sporten).

Je bent je eigen coach

Vanuit je profiel kun je een slag verder gaan met beweegze. Je krijgt namelijk de gelegenheid doelen te stellen. Als je dat doet houdt beweegze je, via je platform, steeds op de hoogte van je eigen voortgang ten opzichte van je doelen.

Op die manier ben je altijd in staat te bepalen of je op koers zit, of wat je moet doen om weer op je zelfgekozen koers te komen.

De doelen die je kunt stellen hebben betrekking op verschillende onderdelen van Beweegze:

  • Misschien wil je gewoon meer bewegen dan je in je eerste periode hebt gedaan. In dat geval kun je bijvoorbeeld aangeven dat je doel is om in de komende tijd 10% meer te bewegen per week dan je in je beginperiode hebt gedaan.
  • Misschien heb je in je beweegprofiel gezien dat je op bepaalde dagen wat minder beweegt, en wil je juist op die dagen meer bewegen. Ook daarop kun je een doel instellen.
  • Tenslotte heb je misschien een interessant product in de shop zien staan, wat voor jou een mooi spaardoel is voor de komende periode. Ook op die manier kun je een doel stellen.

Iedere beweging wordt beloond

Door je beweging in te delen in verschillende zones zorgt Beweegze ervoor dat iedere beweging die jij maakt terug te lezen is in je eigen profiel. Iedere beweging in je profiel wordt vervolgens vertaald naar beweegpunten. Met deze beweegpunten kun je producten met een aantrekkelijke korting kopen in de beweegshop.

Natuurlijk bereik je je doelen sneller naarmate je meer en intensiever beweegt, maar belangrijk is dat iedere beweging die je maakt meetelt en bijdraagt aan je doel.

Daarom is ons motto ook: ‘een beetje meer is ook meer!’