Start met beweegze

Na je aanmelding voor beweegze, ontvang je de beweegmeter, inclusief een USB-adapter. Om de beweegmeter te gebruiken, moet je deze eerst activeren: Registreer je op je persoonlijke website van beweegze. Download en installeer de software en je beweegmeter is klaar voor gebruik.

Beweegmeter

De beweegmeter is een klein apparaatje dat je de hele dag bij je draagt en dat al je bewegingen registreert.

Als je de beweegmeter op je heup draagt meet de beweegmeter al je dagelijkse activiteiten. Het maakt niet uit of dit nu wandelen, sport of alledaagse activiteiten als traplopen en tuinieren zijn. Het meet de versnelling van je lichaam met een versnellingssensor en drukt de gemeten beweging uit in een score. De versnellingssensor meet eigenlijk de kracht op je lichaam (in de op-neer-richting) en daardoor kan de beweegmeter het verschil zien tussen een intensieve beweging, zoals een stap tijdens hardlopen, en een minder intensieve beweging zoals een stap tijdens wandelen.

Beweegprofiel

Om je huidige beweegprofiel nauwkeurig te kunnen beoordelen, begint beweegze met een beweegperiode van twee weken. In deze twee weken doe je eigenlijk niets anders dan normaal. Je volgt gewoon je normale beweegpatroon. Aan de hand hiervan wordt jouw persoonlijk beweegprofiel gepresenteerd. Dit geeft je inzicht in waar, wanneer en hoeveel je hebt bewogen en maakt het onderscheid tussen dagelijkse, gezonde en sportieve bewegingen.

De gegevens worden aan jouw persoonlijke website gekoppeld en kun je iedere dag inzien.

Persoonlijke website

Op je persoonlijke website heb je inzicht in je beweegprofiel en kun je de voortgang van jouw beweging op ieder moment van de dag bijhouden. Bijzondere momenten kun je noteren in je dagboek. Je kunt je vrienden toevoegen om ervaringen met elkaar te delen en je kunt op je persoonlijke website terecht voor tips, feiten en weetjes om het beste uit het beweegze-programma te halen.

Daarnaast heb je toegang tot de zeer uitgebreide webshop waar je met je gespaarde beweegpunten aantrekkelijke kortingen krijgt op producten.

Beweegpunten

Iedere beweging loont! Dat is een van de belangrijkste uitgangspunten van beweegze. 

Beweegze zet iedere beweging die je maakt en registreert op je persoonlijke website om in beweegpunten. Met deze beweegpunten kun je producten met een aantrekkelijke korting kopen in de beweegze webshop. Deze kortingen lopen uiteen van 10 tot 45%!

Contactpersoon

Kom je er even niet uit? Geen nood. Als deelnemer van beweegze heb je je eigen contactpersoon. Deze kan je helpen bij het stellen en het behalen van jouw persoonlijke doelen, geeft je beweegtips en advies, zodat bewegen voor jou leuk blijft.

Ook meedoen met beweegze?